TA KRALJ
Obala 49
HR-51511 Malinska
T: +385 51 859 014
T: +385 51 859 126

Otkrijte otok Krk

Krk BridgeInsula Aurea ili Zlatni Otok, po mnogima najljepši otok Krk. Sa 190 km obale, blagom mediteranskom klimom, povoljnim geografskim položajem i raznolikošću kulturnih i prirodnih ljepota od davnina privlači brojne turiste i znatiželjnike.

Kroz otok Krk prolazi 45. paralela, od najbliže udaljenog kopna udaljen je tek stotinjak metara, pripada mu više otočića, te ima neobično raznolik reljef: od slikovitih pitomih draga, preko plodnih polja i gustih šuma do predjela gologa krša i pravog planinskog krajolika.

Na Krku su tri potoka i dva jezera.
Krčka flora sadrži gotovo polovicu ukupne flore u Hrvatskoj, oko1400 vrsta kopnenog bilja."Barbašova lazarkinja" tako raste jedino u bašćanskoj uvali.
Od faune izdvajamo bjeloglavog supa koji se gnjezdi na Plavniku i mnoštvo leptira tako da otok nosi i naziv "otok leptira" .

Na Krk je lako stići: s kopnom je povezan mostom pa nema beskrajnog čekanja u kolonama za ukrcaj na trajekt, brodicu ili jahtu možete vezati u nekoj od mnogobrojnih luka ili lučica, avionom sletite na aerodrom Rijeka koji se nalazi na samom otoku.

Upoznajte naš otok – otkrijte njegove čari i bogatstvo u svako godišnje doba. Iskoristite boravak na Krku za šetnje uz more ili divljim pastirskim stazama, posjetite njegovu povijesnu ostavštinu, muzeje i galerije. Počastite nepce domaćom kuhinjom i okusom žlahtine.

Uživajte njegovu blagu mediteransku klimu s toplim ljetima i blagim zimama. Okupajte se u kristalno čistom moru koje nas okružuje sa svih strana...

Krk godišnje posjeti 660.000 turista, pridružite im se i vi!

Unterkunft suchen

Arbeitszeit

Arbeitszeit für Kunden

Mon - Fre 08.00 - 12.00