TA KRALJ
Obala 49
HR-51511 Malinska
T: +385 51 859 014
T: +385 51 859 126

Malinska

Malinska je smještena u šumovitu zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka te s još dvadesetak okolnih naselja čini područje Dubašnice. Dubašljanski zaljev prepun je manjih i većih uvala koje su zahvaljujući svojem geografskom položaju zaštićene od vjetra.

Klima je u Malinskoj blaga, mediteranska s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje.
Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi, Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu, a čisto more i brojne plaže pružaju mogućnost uživanja u kupanju i sunčanju.

Događanja

Dubašnica je dala svoj doprinos glagoljaškoj tradiciji i to zahvaljujući aktivnostima svećenika glagoljaša. U Portu se nalazi kompleks iz 1480. godine kojeg čine crkva sv. Marije Magdalene, franjevački samostan, redovnički samostan te muzej s raritetnim izlošcima i glagoljaškim lapidarijem.

Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga samostana održavaju i na drugim lokacijama.
Osim župne crkve sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma, a ljeti je središte likovnih događanja.

Ponuda

Gastronomska ponuda Malinske je bogata i raznovrsna, a temelji se na plodovima mora i domaćoj primorskoj kuhinji.

Pored hotela, Malinska obiluje kapacitetima u privatnom smještaju koji su u današnje vrijeme postigli visoku razinu uređenja i opremljenosti, kako interijera, tako i okućnica.

Želite li provesti ugodan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima obratite nam se s povjerenjem i pronaći ćemo za vas smještaj po vašoj želji.

 

SOBEmalinska

 
 

Pretražite smještaj

Radno vrijeme

Radno vrijeme sa strankama

Pon - Pet 08 - 12